SVT satsar på fördjupad nyhetsjournalistik

13 december, 2018

DEBATT Sveriges Television kommer att dra ner på antalet publiceringar och satsa på bland annat fördjupning i nyhetsarbetet. Det skriver Anne Lagercrantz, chef för nyhetsdivisionen på SVT i en debattartikel i Journalisten.

I debattartikeln berättar Anne Lagercrantz att den nya inriktningen för nyhetsjournalistiken på Sveriges Television innebär en satsning på att förklara, ge sammanhang och skildra inte bara problemen utan också lösningarna och utvägarna, så kallad ”konstruktiv journalistik”.

”Det är en gyllene tid för journalistik. Vi testar oss fram och går mot färre men bättre publiceringar. Vi vet att vi inte längre förhåller oss till ett informationsunderskott. Vi överöses av nyheter – det vi saknar är snarare sammanhang och förståelse, och det ska vi med all kraft försöka bistå med och snabbt ge hela bilden”, skriver Anne Lagercrantz i debattartikeln.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Titti Forsslunhd tors, 2018-12-13 17:42
Bakgrunder, sammanhang och förklaringar låter jättebra! Öka gärna utrikesbevakningen! Om SVT dessutom kunde minska på flabbiga så kallade underhållningsprogram och ideliga tävlingar, så skulle det bli riktigt bra public service.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies