Gå direkt till textinnehållet
Annons

UNT söker politisk chefredaktör

Mediehuset UNT

UNT ägs till hälften av Axel Johanssons stiftelser och den liberala politiska inriktningen bestäms av stiftelseförordnandena. Andra ägaren är NTM, en av Sveriges största koncerner för lokal media, en stiftelseägd koncern med hjärtat i den lokala journalistiken.

Vi har medarbetare på lokal marknad från Småland till Norrbotten. Våra medierådgivare och reklambyrån Fluid hjälper företag med kampanjer, innehåll och strategi. Flertalet av våra egna tidningar trycks hos Pressgrannar och Tryck i Norr, och delas ut av vårt distributionsbolag Svensk Hemleverans, som också erbjuder morgonpigga hemleveranser för både brev och paket, tex från vår egen e-handel.

Vi har höga ambitioner i vårt dagliga arbete och som arbetsgivare. Vi arbetar aktivt med vår arbetsmiljö, kompetens och ledarskap för att skapa en välmående verksamhet.

Uppsala län växer snabbast i Sverige. Här samlas människor med olika erfarenheter och kulturer, här tänks nya tankar och här bryts ny mark inom en rad områden.

Nu söker länets dominerande tidning en politisk chefredaktör som vill vara en viktig röst i debatten och opinionsbilda inom aktuella och för läsarna intressanta ämnen.

Vi söker dig som har ett stort intresse för lokal politik och samhällsutveckling men som även kan göra utblickar internationellt och mot rikspolitiken. Du har en liberal politisk hållning, är påläst, snabb i tanken och har förmågan att engagera och nå ut brett med dina åsikter. Din uppgift är att bredda perspektiven och utmana tankegångar.

Som politisk chefredaktör leder du arbetet på den trehövdade ledarredaktionen och stakar ut tidningens politiska linje i väsentliga frågor. Du företräder UNT:s liberala hållning i externa sammanhang. Det kan handla om föreläsningar, medverkan i andra medier eller att moderera debatter. Du kommer att ha mycket läsarkontakt och trivs i en utåtriktad roll. Du arbetar nära den allmänna redaktionen.

Det skrivna ordet är utgångspunkten, men tidningen jobbar också strategiskt för att nå en ny publik genom video, ljud och sociala medier. Som politisk chefredaktör förväntas även du arbeta efter de övergripande målsättningarna. Du ska ha viljan att testa nya sätt att berätta med den digitala produkten som utgångspunkt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort engagemang och intresse för den lokala journalistiken.

Vi förutsätter att du är en skicklig skribent och har erfarenhet av journalistiskt opinionsarbete.

Du gillar att jobba i en händelsestyrd vardag, är kreativ och kommer med egna idéer.

Arbetsledarerfarenhet är en fördel.

Vi är en värderingsstyrd koncern som eftersträvar jämställdhet och mångfald och värdesätter därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag.

Frågor besvaras av publisher johanna.odlander@unt.se
och av ordföranden i Axel Johanssons stiftelsers förvaltningsbolag, lena.marcusson@gmail.com.

Vi har riktigt bra förmåner:
Pension och försäkringar enligt kollektivavtal
Utvecklas med vårt mentors- och managementprogram
Förmånliga friskvårdserbjudanden
Rabatter hos våra samarbetspartners
Ta del av utbildningsstipendier
Framstående ledarskapsutveckling

Vi värdesätter mångfald och utvecklas genom att ta vara på våra medarbetares skilda erfarenheter och perspektiv, men vi samlas under en gemensam värdegrund: Vi är lyhörda, målinriktade och nyfikna och därför snabba till förändring. Vi har en positiv anda och vi är förlåtande, toleranta och inkluderande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Yrkestitel: Journalist/Reporter
Ort: Uppsala
Sista ansökningsdag: 2024-04-14