Gå direkt till textinnehållet
Annons

Chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Turist

Svenska Turistföreningen

STF är en ideell medlemsförening som arbetar för att alla ska ha tillgång till Sveriges natur och kultur, idag och i framtiden.

Grundades: 1885
Medarbetare: Cirka 250
Omsättning: 300 MSEK

Vi söker en chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen Turist.

Tidningen Turist är Svenska Turistföreningens medlemstidning och arbetar under devisen ”Världsbäst på Sverige”. Här skrivs det om allt fantastiskt Sverige har att erbjuda inom stad och land, friluftsliv och fjäll, konst och konsthantverk, natur och arkitektur, mathantverk och evenemang.

Turist bjuder på intressanta personporträtt lika väl som goda råd och tester kring köp av utrustning för friluftsliv och resa. Tidningen Turist är helt enkelt ett väldigt uppskattat resemagasin fullt med inspiration och tips för upptäckter i Sverige.

Nu letar vi efter dig som vill ta över rodret för det som många medlemmar ser som STFs flaggskepp.

Vi söker dig som:

Är en erfaren tidningsmakare som kan och vill arbeta utifrån journalistiska principer och med höga redaktionella ambitioner vad gäller såväl text och innehåll som bild och form.
Har flera års erfarenhet från rollen som chefredaktör och ansvarig utgivare.
Har en gedigen kunskap om magasin.
Har goda kunskaper om tidningsekonomi, annonsförsäljning och hela kedjan från inköp av frilansmaterial till färdigtryckt tidning.
Är en van skribent som också kan delta i det dagliga redaktionella arbetet.
Är en idéspruta som trivs med den ständiga jakten på nya uppslag och vinklar.
Och ja, vi tror att det är viktigt att du själv har ett intresse för friluftsliv och resor i Sverige. Om du dessutom har journalistisk erfarenhet av att ha jobbat med dessa ämnesområden – natur-, kultur- och friluftsupplevelser – är det en extra bonus.
Turists redaktion består av två personer, varav du som chefredaktör är den ena. Redaktionen arbetar med en mängd mycket kvalificerade frilansare och en extern grafisk formgivare. Förutom magasinet som utkommer fem gånger per år, publicerar tidningen också nyheter och reportage på sin webb turist.se

Turist ägs av Svenska Turistföreningen och ges ut till samtliga medlemmar. Tidningen har en räckvidd på ca 220 000. Som ansvarig utgivare förväntas du dela STFs värderingar och du rapporterar direkt till STFs generalsekreterare. Tidningen och dess redaktion har en självständig roll inom STF och verkar utifrån journalistiska principer. Chefredaktörens arbete styrs av ett s k ägardirektiv som är beslutat av STF:s styrelse.

Är det dig vi söker?
Vi ser fram emot din ansökan senast 17:e maj.

För mer detaljerade frågor om tidningen och själva uppdraget är du varmt välkommen att kontakta Helena Giertta, tf chefredaktör på helena.giertta@stfturist.se alt 079-142 22 13. Har du mer generella frågor om tjänsten och STF som arbetsgivare är du varmt välkommen att kontakta Maria Ros Hjelm, STFs generalsekreterare som nås på maria.ros.hjelm@stfturist.se alt 070-288 21 83.

Facklig kontaktperson för Unionen: Janni Lagerblad, janni.lagerblad@stfturist.se