Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet satsar på nyheter under Plustjänsten

Aftonbladet integrerar från årsskiftet sin betaltjänst Plus i sin nyhetsredaktion. I samband med det blir Jim Jaber som tidigare varit Pluschef på nyheter, nyhetschef för hela Aftonbladet.

– Vi har tidigare integrerat Plustjänsten i organisationen lite halvhjärtat och vi känner att vi vill integrera det helt, så att hela nyhetsorganisationen tar ansvar för Plus, säger Karin Schmidt, redaktionschef på Aftonbladet.

Vilket material kommer att ligga under Plustjänsten framöver?
– Jag ser framför mig att det kommer ligga liknande material som vi har idag. Men vi kommer att ha fler reportrar som kommer att jobba med det, så förhoppningsvis mer material. Det övriga materialet som ligger utanför Plustjänsten finns kvar, där kommer man inte att märka någon skillnad.

Förhoppningen är att öka antalet prenumeranter, enligt Karin Schmidt.

– Vi har sett att Plusprenumeranterna är väldigt intresserade av nyheter. Tidigare har Plustjänsten nästan legat utanför kärnan, som är nyheterna. Men sedan vi har börjat jobba mer med nyheter där så har vi sett att både vanliga läsare och Plusprenumeranter tycker om det, därför vill vi försöka satsa lite extra.

På Aftonbladet har man hittills mätt läsningen av Plusmaterialet för hela nyheter, det kommer att brytas ner så att alla nyhetschefer inklusive grävchef kommer att få ett så kallat ”Plusmål”.

– Vi har många olika avdelningar inom nyheter, till exempel Breaking, två olika avdelningar inom nyheter där en är mer krimbetonad, den andra är lite mer politikbetonad, gräv och nöje. På det här sättet kan vi se vilka nyheter lockar till läsning inom varje avdelning, säger Karin Schmidt.

Ny chef för Aftonbladets grävnav blir Jonathan Jeppsson.

– Min titel har hittills varit nyhets- och grävchef, nu renodlas rollen mot gräv, jag kommer enbart att ägna mig åt det och tar ett kliv bort från nyhetsarbetet, säger Jonathan Jeppsson.

Fler avsnitt
Fler videos