Gå direkt till textinnehållet
Annons

Sommarvikarier Bonnier News Local 2024

Om oss

Marieberg Media är Sveriges största bemanningsbolag inom mediesektorn. Vi ägs av Bonnier News AB och rekryterar journalister för uthyrning till egna varumärken såsom Dagens Nyheter, Expressen, HD-Sydsvenskan och Nerikes Allehanda. Men vi åtar oss även bemanningsuppdrag åt kunder utanför Bonnier News-koncernen. Vår verksamhet omfattar stora delar av landet, från Örnsköldsvik i norr till Malmö i söder.

Vi har vuxit kraftigt sedan starten 2009 och har i dag cirka 500 medarbetare.

Hos oss hittar du några av de mest spännande jobben i Medie-Sverige för reportrar (både print och tv), webbredaktörer, sociala medier-redaktörer, redigerare, liveredaktörer och sändningsproducenter med mera.

Vill du vara med och skapa viktig journalistik i sommar? 

Vi söker cirka 200 journalister till sommarvikariat på lokaltidningar runt om i landet. Älskar du lokaljournalistik och vill berätta om det som händer, både i stort och smått? Då ska du söka sommarjobb på någon av Bonnier News Locals 30 redaktioner mellan Nynäshamn i söder och Örnsköldsvik i norr. Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken, och har ett gott journalistiskt omdöme.

Vi söker framförallt reportrar till nyheter, deskar och sport. Du ska kunna skriva och fotografera. Det är ett plus om du har vana av livesändningar och rörlig bild. Till några av de större redaktionerna söker vi även redaktörer till webb, print, familj och kultur. Till redigeringsnavet i Sundsvall söker vi printredigerare med blick för layout och språk. Till TV-naven i Falun och Sundsvall söker vi sändningsproducenter/ studioreportrar. Vissa tjänster innebär skiftarbete (morgon, kväll, helg).

Kvalifikationer: Journalistutbildning och erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion är en stor fördel. Körkort är ett krav för alla tjänster som innebär arbete ute på fältet.

De flesta vikariat är på 8–10 veckor, med start i mitten av juni. Några vikariat börjar tidigare eller slutar senare.

Vänta inte med din ansökan, anställningar görs löpande med start i januari. Rekryteringen sker i samarbete med Bonnier News bemanningsbolag Marieberg Media.

Tänk på att söktrycket till de större redaktionerna och orterna är högre, det kan därför vara fördelaktigt att söka till mindre redaktioner.

Ansökan ska innehålla cv och personligt brev. Kom ihåg att berätta varför du vill jobba som journalist, att ange vilka roller och orter du söker till, samt vilka veckor du är tillgänglig.

Frågor om tjänsterna:
Ylva Larsson, konsultchef Marieberg Media, ylva.larsson@mariebergmedia.se, tel 010-183 23 59.
Pasi Hiirikoski, konsultchef Marieberg Media, pasi.hiirikoski@mariebergmedia.se, tel 010-183 20 72.

Fackliga frågor:
Ida Vaske, Marieberg Medias journalistklubb, mm.facket@gmail.com, tel 019-15 53 15.

Redaktionerna som söker vikarier finns bland annat i Södertälje, Nynäshamn, Norrtälje, Åkersberga, Nacka, Örebro, Lindesberg, Kumla, Köping, Västerås, Sala, Fagersta, Avesta, Hedemora, Ludvika, Borlänge, Falun, Gagnef, Leksand, Malung-Sälen, Mora, Sandviken, Gävle, Söderhamn, Bollnäs, Ljusdal, Hudiksvall, Sundsvall, Ånge, Härnösand, Sollefteå, Kramfors, Örnsköldsvik, Östersund, Åre och Sveg.

Uppdatering 31 januari: Vikariaten på Nynäshamns Posten och Nacka Vörmdö Posten är i stort sett tillsatta. På LT i Södertälje och Norrtelje Tidning finns ett fåtal vikariat kvar. Störst möjlighet att bli inbjuden till intervju har du som söker till redaktioner utanför Stockholms län.