Gå direkt till textinnehållet

GP satsar på daglig direktsänd nyhetsshow

Morgonpodden Nyhetsshowen har premiär den 24 oktober.

Sju journalister kommer att jobba med på Göteborgs-Postens nya redaktion Nyhetsshowen som ”ska verka i skärningspunkten mellan nyheter och underhållning”.

Kalle Berg, Fanny Wijk, Ina Lundström och Linnea Rönnqvist kommer att alternera som programledare för den nya direktsända nyhetspodden i Göteborg. Varje vardagsmorgon ska lyssnarna få dagens viktigaste nyheter, men också fördjupningar, förklaringar och dagliga gästspel, enligt ett pressmeddelande från Stampen. Nyhetsshowen kommer att verka i skärningspunkten mellan nyheter och underhållning.

– Nyhetsshowen är en del av Göteborgs-Postens satsning på ljud. Det finns en stor efterfrågan på att få nyheter till sig även i ljudform, och vi vill naturligtvis möta det behovet. Det känns otroligt kul att bryta ny mark genom att vi som tidning gör en livesänd morgonshow. I över 150 år har vi varit bäst i Göteborg på att förmedla nyheter i text. Nu ska vi bli bäst på att göra det genom livepodd, i en kommentar, säger Louise Sköld Lindell, redaktionell utvecklingschef.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos