SVT riskerar böter för gynnande

10 januari, 2012

GRN-beslut Granskningsnämnden för radio och TV vill tvinga SVT att betala 50 000 kronor i böter för att man otillbörligt gynnat bokhandelskedjan Bokia.

Granskningsnämnden har ansökt hos förvaltningsrätten i Stockholm om att SVT åläggs att betala en särskild avgift på 50 000 kronor.

Bakgrunden är att nämnden i december fann att SVT åsidosatt bestämmelsen i radio- och TV-lagen om otillbörligt gynnande av kommersiella intressen genom att i ett inslag i programmet Go'kväll i SVT1 den 2 februari 2011 exponera bokhandelskedjan Bokias aktuella erbjudanden.

Nämnden beslutade att ansöka hos förvaltningsrätten om att tvinga SVT att betala en särskild avgift för överträdelsen.

I sin ansökan skriver nämnden att det aktuella inslaget uppmärksammade ett antal böcker, inte bara för sitt innehåll, utan också därför att de för tillfället såldes till kampanjpris. Bland annat exponerades Bokias prislappar på de böcker som diskuterades i inslaget.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies