Gå direkt till textinnehållet
Annons

Publikt söker en reporter

Om tidningen Publikt

Tidningen Publikt bevakar främst den statliga sektorn och närliggande verksamheter ur ett arbetslivsperspektiv. Tidningen utkommer åtta gånger per år med en upplaga på omkring 95 000 exemplar, och publicerar dagliga nyheter på www.publikt.se

Publikt ges ut av Fackförbundet ST och distribueras till alla förbundets medlemmar, samt till andra som är intresserade av tidningens bevakningsområde. Tidningen har en fri och självständig ställning gentemot sin ägare, Fackförbundet ST, och utformas enligt journalistiska principer samt enligt spelreglerna för press, radio och TV.

Publikt citeras ofta i andra medier och har belönats med Fackförbundspressens journalistpriser för såväl sin journalistik som sin grafiska form.

Redaktionen är placerad på Fackförbundet STs kansli i Stockholm och består av sju personer.

Som reporter på Publikt bevakar du arbetsplatser i samhällets centrum och skriver om människor vars arbete får Sverige att fungera. Du granskar statliga myndigheter och bolag såväl som den fackliga verksamheten. Du följer och beskriver utvecklingen på arbetsmarknaden och i statsförvaltningen.

I rollen som reporter arbetar du i varierande tempo med olika slags texter, och får de förutsättningar som behövs för att göra journalistik med hög kvalitet. Du skriver nyhetsartiklar, reportage och fördjupningsartiklar för webb och papperstidning.

I arbetet håller du koll på vad som händer inom Publikts bevakningsområde. Du deltar i den redaktionella processen för att ta fram uppslag till artiklar och bidrar i den löpande utvecklingen av det redaktionella arbetet.

Om dig
Vi söker dig som:

  • Har mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift och mycket god förmåga att skriva texter i journalistisk form.
  • Har goda kunskaper i engelska.
  • Har minst ett års eftergymnasial journalistisk utbildning.
  • Har minst tre års yrkeserfarenhet som journalist, åtminstone delvis som skrivande reporter.
  • Har erfarenhet av att skriva längre, fördjupande journalistiska texter.
    Har god samhällsorientering.

Det är meriterande om du:

  • Har eftergymnasial utbildning i samhällsvetenskapliga ämnen.
  • Har erfarenhet av nyhetsarbete med dagliga publiceringar.

Vi söker dig som har följande personliga kompetenser:
Du arbetar strukturerat och effektivt. Du är noggrann med både språk och fakta. Du är ansvarstagande och förmår självständigt söka den information du behöver i det journalistiska arbetet. Du har god förmåga att sätta dig in i och analysera stora mängder information, sammanfatta den och identifiera relevanta frågor. Du har lätt för att samarbeta med andra och bidrar aktivt i diskussioner om idéer och arbetssätt. På ett flexibelt sätt förmår du ställa om mellan olika arbetsuppgifter när arbetssituationen kräver det. Du har ett brett samhällsintresse.

Vad kan vi erbjuda dig
Vi har naturligtvis kollektivavtal med tjänstepension och erbjuder bland annat subventionerad lunch, friskvårdsbidrag och friskvårdstimme.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med placering i Stockholm. Möjlighet till visst distansarbete finns, omfattningen avgörs utifrån verksamhetens behov.

Om Fackförbundet ST
Publikts ägare, Fackförbundet ST, är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med närmare 100 000 medlemmar. Medlemmarna arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag, lärosäten och statligt finansierade stiftelser. ST har även medlemmar i privata företag med anknytning till statligt uppdrag. Fackförbundet ST tillhör TCO och är partipolitiskt obundet. Läs mer om ST på www.st.org

Välkommen med din ansökan
Du söker tjänsten som reporter på https://st.org/om-st/lediga-jobb

Välkommen med din ansökan senast den 23 maj.

Lämna tre arbetsprover tillsammans med ansökan: en nyhetsartikel, ett reportage och en längre fördjupande artikel. Ansökningar utan arbetsprover kommer inte att bedömas. Skicka dina arbetsprover till jobb@st.org samtidigt som du gör din ansökan.

Vi välkomnar sökande oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, funktionsvariation och sexuell läggning.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Alexander Armiento, alexander.armiento@publikt.se, chefredaktör
Susanne Eriksson, susanne.eriksson@publikt.se, redaktionschef
Erik Ignerus, erik.ignerus@publikt.se, facklig representant

Observera att ansökan inte ska skickas på mejl, utan via det formulär som du hittar en länk till här ovan.