Gå direkt till textinnehållet

Se Reinfeldt frågas ut i KU om offentlighetsprincipen

Fredrik Reinfeldt utfrågas av konstitutionsutskottet klockan 10.00 i dag, bland annat om regeringens rutiner för allmänna handlingar. Här kan du se utfrågningen.

Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) utfrågas i dag i konstitutionsutskottet i tre ärenden: regeringens agerande i fråga om militärt samarbete med Saudiarabien som Ekot avslöjade förra året, näringsdepartementets hantering av utlämnande av handlingar till Aftonbladet, samt regeringens hantering av begäran om att få ta del av allmänna handlingar.

Du kan se utfrågningen här.

Som Journalisten tidigare berättat utfrågades näringsminister Annie Lööf (C) den 16 april av KU rörande rutinerna för utlämnande av allmänna handlingar. Men hon lämnade då oriktiga uppgifter till konstitutionsutskottet om hur det hade gått till när uppgifter lämnats ut till SR Ekot, och den 25 april var hon tillbaka i KU för att be om ursäkt.

Annons Annons

KUs ordförande Peter Eriksson (MP) var mycket kritisk efter utfrågningen av Annie Lööf och sade till SR Ekot att det var ”uppseendeväckande” att KU fått felaktiga uppgifter under utfrågningen.

Fler avsnitt
Fler videos