Robert Olsson tar över SVT Göteborg

12 februari, 2016

Efter konflikten mellan Uppdrag Granskning och SVT-ledningen tar Robert Olsson tillfälligt över allmän-TV i Göteborg. UPPDATERAD

Konflikten mellan Uppdrag granskning och SVT-ledningen skrev Journalisten om i måndags. Där uttryckte bland annat personalen på Uppdrag granskning skarp kritik mot att ortchefen Ylva M Andersson fråntagit samhällschefen Mette Friborg utigvarskapet för programmet.

I onsdags kunde Journalisten berätta att 28 profilerade journalister skrivit ett öppet brev i Göteborgs-Posten till SVTs ledning.

Nu har divisionschef Maria Groop Russel tillsatt Robert Olsson, som i dag är programdirektör till att leda allmän-TV i Göteborg fram till efter sommaren. 

"Mitt uppdrag är att se till verksamhetens bästa och den nuvarande situationen är inte hållbar, säger Maria Groop Russel i ett pressmeddelande.

Ortschefen Ylva M Andersson och Mette Friberg kommer att få andra arbetsuppgifter under denna period.

- Jag är bedrövad och ledsen över att vi hamnat i den här situationen. SVT i Göteborg är i ett svårt läge och för att skapa lugn, arbetsro och fokus på programproduktion kan detta vara en framkomlig väg, värd att pröva. Jag har gjort det som står i min makt för att hitta konstruktiva lösningar. När det inte har lyckats är det bra att chefer över mig tar ansvar och pekar ut en riktning framåt, säger Ylva M Andersson.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies