Gå direkt till textinnehållet

Nöjesredaktör Towe Olsson: ”Festivalen är bland det roligaste på hela året”

Sweden Rock Festival kör igång igen den 8 juni efter två år av pandemiuppehåll. Festivalen är en av Sveriges största och drar en hel del trafik till nöjes- och kultursidorna på Blekinge Läns Tidning. 

– Rocken är något av det mest lästa hos oss, oavsett om det är förhandsmaterial, artistsläpp eller reportage på plats, säger Towe Olsson, 30, nöjesredaktör.

Trots att traditionell rockmusik har fått det allt svårare på topplistorna det senaste decenniet så har Sweden Rock Festival i Sölvesborg fortsatt att locka storpublik från hela landet, ett intresse som också BLT märker av. De två senaste åren har festivalen ställts in på grund av pandemin, men nu är det alltså dags igen.

– Nöjes- och kulturbevakningen domineras av rocken de här dagarna. Jag är på plats, tillsammans med en fotograf och kollegor från Sydöstran och Kristianstadsbladet. Vi samarbetar med våra systertidningar och delar på materialet, säger Towe Olsson.

Trots att hon själv inte är något större hårdrocksfan så ser hon fram emot att göra ännu en helg bland de cirka 35 000 besökarna.

– Rock är inte min favoritgenre, men att jobba på festivalen är bland det roligaste på hela året. Du möter så många olika typer av människor och alla har ett stort leende på läpparna. 

Fler avsnitt
Fler videos