Gå direkt till textinnehållet

Aller sade upp 45 journalister – men gör 100 miljoner i vinst

Aller Media i Sverige uppvisar ett rörelseresultat på 196 miljoner kronor. Årets resultat landar på 100 miljoner kronor. Förra året sades 45 journalister upp på bolaget på grund av den dåliga ekonomin.

Aller Media AB redovisar ett positivt resultat för det brutna räkenskapsåret 2017/2018, från 1 oktober 2017 fram till den 30 september 2018. Rörelseresultatet före räntor, skatter, avdrag och amorteringar blev 196 miljoner kronor. Där ingår en försäljning av en fastighet för 120 miljoner kronor, förvärvet av en kommunikationsbyrå för 30 miljoner kronor, samt omstruktureringskostnader om 46 miljoner kronor i samband med uppsägningen av 90 personer varav hälften journalister. Omsättningen var 1,7 miljarder kronor – i nivå med föregående år.

Orsaken till sparpaketet var en ”dramatisk nedgång på marknaden för vår printaffär”, skrev vd Bodil Ericsson Torp på Aller Medias intranät i mars förra året. Trots detta redovisar nu Aller Media ett resultat på 100 miljoner kronor.

”Givet stora utmaningar på tidskriftsmarknaden har Aller Medias räkenskapsår 17/18 ett bra resultat där bolaget medvetet har tagit extraordinärt stora kostnader för omställning och effektivisering. Därmed har vi skapat förutsättningarna för att fortsatt behålla en stark position som marknadsledande aktör även i framtiden. Vi fortsätter att fokusera på omställning i affären med fokus på förbättrad lönsamhet, nya intäkter dels organiskt men främst genom förvärv”, säger Bodil Ericsson Torp i ett pressmeddelande.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos