Sparpaket om 110 miljoner kronor på Aller Media

27 mars, 2018

Aller Media ska genomföra uppsägningar inom alla delar av företaget i syfte att spara 110 miljoner kronor. Det är företagets största sparpaket någonsin. Orsaken är en dramatisk intäktsnedgång för tidskrifterna i print.

I dag informerade Aller Medias VD Bodil Ericsson Torp personalen om det nya sparpaketet om totalt 110 miljoner kronor, det största sparpaketet någonsin på företaget. Sparpaketet för fem år sedan var på 50 miljoner kronor, och var då det största någonsin.

I besparingarna om 110 miljoner ingår outsourcingen av layouten som Journalisten berättade om i februari, och som väntas spara 20 miljoner kronor. Enligt uppgifter till Journalisten ska layouten förläggas i Estland.

Orsaken till sparpaketet är en ”dramatisk nedgång på marknaden för vår printaffär”, skriver VD Bodil Ericsson Torp på Aller Medias intranät.

– Det känns jättetråkigt, men det är en konsekvens av en vikande försäljning, säger Kristina Nilsson, ordförande i journalistklubben på Aller Media, till Journalisten.

Hur många redaktionella tjänster som kan komma att beröras har inte presenterats och förhandlingarna har inte inletts.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies