Gå direkt till textinnehållet

EK-koncernen minskar personalstyrkan

I dag sammanträdde EK-koncernens styrelse för att besluta om hur företaget ska stärka resultatet med 30 miljoner. En av åtgärderna blir personalminskningar. Det bekräftar koncernens VD Sören Axelsson. Däremot vill han inte säga något om hur den spruckna affären mellan Schibsted och Mittmedia påverkar Promedia-köpet.

I dag tog EK-koncernen beslut om åtgärder för "resultatförstärkning" på 30 miljoner kronor, vilket bekräftas av EK-koncerners VD Sören Axelsson. Det innebär bland annat besparingar och att personalstyrkan kommer att behöva minskas.

– Det är något genomgripande som kommer att beröra både medier, tryckerier och annat. Det har vi redovisat på styrelsemötet, säger Sören Axelsson.

Kan du säga något om vad det innebär?
– Nej, det är för många beståndsdelar.

Annons Annons

Innebär det några personalminskningar?
– Ja, det ingår att vi kommer att minska vår bemanning. Jag har inte i huvudet hur många det berör, men vi hoppas att det till största del kommer ske via frivilliga avgångar.

Här om dagen fick vi vet att det inte blir någon affär mellan Schibsted och Mittmedia. Påverkar det EK-koncernens och Mittmedias affär om Promedia?
– Nej, det tror jag inte. Man är ju två parter och jag kan bara svara för vår syn på det hela. Ärligt talat kan jag för lite om det hela för att vilja säga något om det. 

Fler avsnitt
Fler videos