Gå direkt till textinnehållet
Third Ear Studio.

Varsel på Third Ear Studio – ”Tung period för hela koncernen”

Personalen på poddproduktionsbolaget Third Ear Studios har informerats om att det kommer att läggas ett varsel. Det till följd av färre beställningsuppdrag för poddar.

Med succépoddar som Spår och En mörk historia har poddbolaget Third Ear vuxit kraftigt. Men nu har personalen informerats om att det ska bli ett sparpaket på bolaget, som kommer att innebära personaluppsägningar. Enligt uppgifter till Journalisten ska det röra sig om mellan fem och tio tjänster som försvinner. Enligt nyhetssajten Breakit handlar det om hälften av personalstyrkan.

Vd:n Azra Osmancevic, som tillträdde i början av året, beklagar i ett mejl till Journalisten att sparpaketet måste genomföras.

– Det är enormt tufft och beklagligt att vi befinner oss i en situation där vi måste genomföra nedskärningar bland vår fantastiska arbetsstyrka, som har varit avgörande för bolagets framgångar hittills. Det är en tung period för hela koncernen, och mitt och ledningens främsta mål är att vi ska ta oss igenom detta tillsammans, skriver hon.

Annons Annons

Marknaden för poddar var tidigare stekhet. Aktörer som Podme och Spotify köpte in mängder av produktioner av produktionsbolag runt om i Sverige – och över hela världen – något Journalisten rapporterat om. Men i och med de sämre ekonomiska tiderna har efterfrågan rasat hos produktionsbolagen, erfar Journalisten. Det är också anledningen till Third Ears sparpaket, enligt Azra Osmancevic.

– Den nuvarande marknadssituationen för beställningsuppdrag är utmanande varför vi tar en tydligare riktning mot och fokuserar på den del av vår affärsverksamhet som visat störst potential och lönsamhet, vilket är våra egenproducerade poddar och prenumerationsaffär, skriver hon.

De fackliga förhandlingarna ska inledas på måndag, och den lokala fackklubben vill inte uttala sig innan dess. Azra Osmancevic vill inte ge mer detaljer kring sparpaketet.

– Jag kan tyvärr inte brodera ut mer i dagsläget eftersom jag inte vill förekomma viktiga förhandlingar med facket. Men jag återkommer gärna när vi vet hur förhandlingarna har landat, skriver hon.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos