Gå direkt till textinnehållet
Anställda på Marieberg Media under en protestaktion förra året.

65 sägs upp när Bonnier News Local slutar använda Marieberg Media

65 fastanställda på Marieberg Media utanför Stockholm kommer att sägas upp då lokaltidningarna inom Bonnier tar över bemanningen i egen regi. Det efter en lagändring till följd av förhandlingarna om nya LAS.

Under förmiddagen hölls ett möte där personalen på Marieberg Media informerades om att stora uppsägningar väntar. Alla som jobbar utanför Stockholm kommer att sägas upp när Bonnier News Local tar över bemanningen i egen regi efter sommaren. Det finns i dagsläget 65 fastanställda på Marieberg Media utanför Stockholm, som nu kommer sägas upp. Dessutom kommer personal med andra anställningsformer inte kunna fortsätta. Marieberg Medias verksamhet kommer att koncentreras till Stockholm från och med i höst.

Facket informerades om förändringarna kort innan personalmötet hölls, och förhandlingar har nu inletts.

Bakgrunden ska vara den förändring i Lagen om uthyrning av arbetstagare, som var en del av överenskommelsen om nya regel i LAS, som gör att en person bara får arbeta två år på en arbetsplats innan den behöver erbjudas en fast tjänst. Det är därför Bonnier News Local slutar använda bemanningsföretag.

Annons Annons

Beslutet bekräftas i ett pressmeddelande från Bonnier News.

– I takt med att Bonnier News Locals verksamhet vuxit kraftigt de senaste åren, och i dag består av redaktioner på närmare 70 orter, har våra behov blivit allt svårare för Marieberg Media att tillgodose. När också ändringen i Lag om uthyrning av arbetstagare får full effekt i höst ser vi att komplexiteten tilltar ytterligare. Det gör att vi har fattat det här svåra beslutet, säger Pia Rehnquist, affärsområdeschef Bonnier News Local, i pressmeddelandet.

Journalisten har tidigare rapporterat om att stora förändringar av samma anledning ska genomföras på Bonniers Skånska titlar.

Marieberg Media har 400 anställda.

Kommentarer

Ett svar till ”65 sägs upp när Bonnier News Local slutar använda Marieberg Media”

  1. Vår verksamhet har vuxit kraftigt och därför har vi mindre jobb att erbjuda. Klart som korvspad!

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos