TV4 skär ned på
riksreportrarna

20 april, 2017

Sparpaketet på TV4 24 riksreportrar blir 18 och fyra redaktioner läggs ned enligt TV4s omfattande sparpaket som blev offentligt i dag.

Bonnier Broadcasting skriver i ett pressmeddelande att när det gäller TV4s samhälls- och nyhetsjournalistik är målet att ”rationalisera så mycket som möjligt i chefsled och inom administration, och så lite som möjligt inom redaktionella tjänster”.

Men sex journalisttjänster ska sparas bort från den riksreporterorganisation som TV4 byggde upp när TV4 lade ned sina lokala kanaler 2014. Hela fyra av tio redaktioner läggs ned. Det gäller Norrköping, Jönköping, Falun och Sundsvall. Enligt förslaget ska de orterna i stället bevakas från kvarvarande redaktioner.

Sex reportertjänster försvinner från riksredaktionerna.

Redaktionen i Östersund föreslås samtidigt bemannas upp med en tjänst, för att inte längre vara en ensamredaktion, enligt TV4s pressansvarige Magnus Törnblom.

Också ett antal tjänster på centralredaktionen i Stockholm kan beröras av sparpaketet, men där finns ingen siffra satt från företagsledningens sida.

Taggar: TV4
Sparpaketet på TV4

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies