Morgonstudion görs om efter fyra månader. FOTO: SVT

SVT gör om Morgonstudion

17 januari, 2018

SVT gör förändringar i sitt nya morgonformat, som tappar tittarandelar till TV4s Nyhetsmorgon.

Efter sommaren skrotade SVT sitt gamla morgonprogram Gomorron Sverige och övergav magasinformatet. Nya Morgonstudion lanserades som en del av en större strategi som går ut på att utveckla SVTs nyhetsdygn.

– Vi vill ha ett fastare handslag med en mer nyhetsintresserad publik, sade programdirektör Jan Helin till Journalisten vid premiären 1 september.

Men publiken verkar inte ha uppskattat det högre tempot. Dagens Nyheter har tagit del av färska MMS-siffror som visar att Morgonstudion inte lyckas knappa in på försprånget för fyrans Nyhetsmorgon. I stället har Nyhetsmorgon dragit ifrån sedan Gomorron Sveriges pensionerades.

Nu gör SVT om för att nå fler tittare. Jan Helin säger till DN att målet att skapa ett enhetligt nyhetsdygn står fast, men antalet nyhetsuppdateringar i Morgonstudion ska nu minskas.

”Nyheterna ska i stället sändas mer distinkt, på hel- och halvslag. Det öppnar för större möjligheter, dels till ett större lugn i programmets flöde, dels för att minska repetitionen för dem som tittar längre än femton minuter”, säger Jan Helin till DN.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies