FOTO: Tor Johnsson

Så slår sparpaketet
på Stampen

10 januari, 2017

Det sparpaket om 14 redaktionella tjänster på Stampens lokaltidningar som lades i november är nu färdigförhandlat. På Hallandsposten försvinner tre tjänster, på GP sju. UPPDATERAD

En fotograf, en lokalredaktör och en familjereporter sägs upp från Hallandsposten. En av uppsägningarna var frivillig, enligt journalistklubbens Cecilia Welin.

– Det här är första gången med hårda uppsägningar hos oss. Jag tror att det kommer att kännas. De uppsagdas arbetsuppgifter försvinner ju inte, vi ska göra samma sak som i dag, fast tre färre. Och vi har redan tidigare valt bort och anpassat oss efter verkligheten.

Från Göteborgs-Posten försvinner sju redaktionella tjänster, plus en på digitala medier. Majoriteten har dock kunnat lösas genom frivilliga avgångar, säger journalistklubbens ordförande Gabriella Mohoff:

– Människor som ville härifrån hittade jobb vid rätt tillfälle. Det är skönt att så pass få blev uppsagda. Jag förstår inte riktigt hur vi ska klara verksamheten med sju personer färre, men förutsätter att man har en plan för det.

Lokalredaktionen i Hylte ska fortsätta att bemannas, men delvis från Halmstad, enligt uppgifter till Journalisten.

På TTELA och Stampens gratistidningar i norr sägs tre personer upp.

På Hallands Nyheter försvinner tre tjänster: två sidplanerare och en reportertjänst. Det rör sig om vakanser som bemannats av vikarier, så det blir inga uppsägningar på HN.

Totalt sparas 34 tjänster, varav 14 redaktionella, bort på Stampen Local Media, vilket Journalisten tidigare berättat.

Kommentarer

Det finns 2 kommentar på sidan.

Inlagt av Bossei tis, 2017-01-10 15:34
GP är ju en väldigt tunn soppa redan nu. Lokalnyheter, TT-telegram och Håkan Hellström och Lotta på Liseberg. Hur tunt kan det bli innan läsarna flyr? Tidningen verkar nu rikta in sig på klickjagande rubriker på webben. Synd i en tid då vi behöver journalistisk kvalitet...
Inlagt av Bo Nordström tis, 2017-01-10 16:55
Hoppas bara inte den förträffliga lokalredaktionen i Hylte läggs ned!

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies