Gå direkt till textinnehållet

Stampen bjöd 100 säljare på New York-resa – en vecka före sparpaketet

Stampen skickade 100 personer från annonsavdelningen på en gratisresa till New York förra veckan. Igår kom beskedet om ett stort sparpaket – på grund av annonsraset. ”Vi hade utlovat en resa om de nådde säljmålen 2022, och vi håller våra löften”, säger vd Johan Hansson (bilden).

Förra veckan fick 100 anställda på Stampen Medias annonsavdelning och contentavdelning åka på studieresa till New York på företagets bekostnad. Resan gick över helgen och några arbetsdagar och var en belöning för att annonsavdelningen nått sina säljmål 2022.

Igår meddelade Stampen Medias vd Johan Hansson på ett stormöte att ett stort sparpaket måste genomföras, på grund av annonsraset.

Resan har väckt irritation på flera redaktioner inom Stampen.

– Annonssäljarna får en lyxresa till New York samtidigt som annonsförsäljningen kollapsar och det blir uppsägningar av journalister. Det sticker i ögonen, säger en journalist.

– Det fullkomligt stinker att vissa avdelningar inom koncernen behandlas med lyx medan journalisterna får ta smällen, precis som alltid. För egen del förstår jag inte hur man kan motivera det alls ärligt talat, säger en annan journalist.

Gabriella Mohoff, ordförande i journalistklubben på Göteborgs-Posten, uppger att det har funnits viss irritation kring resan:

– Det är inte så att man inte unnar dem en resa till New York när de når sina mål. Men när vi når våra mål på redaktionen får vi tårta. Det är ungefär så kritiken låter från några medlemmar. Det har inte varit någon massiv kritik på vår redaktion, men det har knorrats lite. Vi har inte diskuterat resan i klubbstyrelsen, säger Gabriella Mohoff.

Stampen Medias vd Johan Hansson försvarar gratisresan:

– Vi hade för länge sedan utlovat en resa om annonsavdelningen nådde säljmålen 2022, och vi håller våra löften. Det var ett incitament. Sedan har jag full förståelse för och respekt för att det sticker i ögonen att resan genomförs så nära inpå en besparingsåtgärd, men jag menar att det är två helt separata saker, säger Johan Hansson.

Fler avsnitt
Fler videos