Gå direkt till textinnehållet

14 redaktionella tjänster bort på Stampen

Stampen skär ned med 34 tjänster, varav 14 redaktionella. ”Det förstärker osäkerheten på redaktionen”, säger Gabriella Mohoff, ordförande för journalistklubben på Göteborgs-Posten.

Som Journalisten skrev i måndags ska Stampen genomföra ett nytt sparpaket. Nu står det klart att 34 tjänster kommer att försvinna totalt. 14 av dem är redaktionella, varav åtta i Göteborg och sex på övriga redaktioner.

– Beslutet presenterades idag, vi börjar förhandlingar nästa vecka om vilka som berörs och hur organisationen ska se ut efteråt, säger Gabriella Mohoff.

Orsaken till varslet är att Stampen tappar stora printintäkter. Även om de digitala intäkterna ökar är det inte tillräckligt för att kompensera.

Annons Annons

– Jag är inte förvånad över varslet egentligen, vi har sett att vi tappar intäkter. Vi har haft ett varsel här på GP för många år sedan, annars har vi lyckats lösa alla nedbemanningar frivilligt. Men nu går inte det längre. Det är klart att det kommer att drabba oss hårdare, säger Gabriella Mohoff.

Hon tror att osäkerheten på redaktionen kommer att öka efter varslet, även hos de som blir kvar.

– Har man sagt upp folk en gång kan det bli fler gånger.

Journalistklubben har fått ett förslag på ny organisationsplan, men kan inte uttala sig om den innan förhandlingarna är klara. 

Fler avsnitt
Fler videos