Så blir programmet
på årets Gräv

17 februari, 2016

GRÄV 2016 Drygt 40 föreläsare är klara för Gräv 2016. I år firas att offentlighetsprincipen fyller 250 år i Sverige och det geopolitiska läget uppmärksammas med flera internationella gäster som berättar om grävande över gränserna.

Nu släpper Gräv programmet för 2016. Som öppningsföreläsare kommer Rana Sabbagh, ledare för ARIJ, Arab Reporters for Investigative Journalism, som kämpat för det fria ordet i över 30 år. Andra internationella namn är Janine di Giovanni som är Mellanösternkorrespondent för Newsweek, Matthew Caruana Galizia från den internationella grävorganisationen ICIJ och Paul Myers, researchexpert från BBC.

För att lyfta fram offentlighetsprincipens 250-årsjubeleum finns till exempel programpunkterna ”Offentlighetens ABC” och ”Så tar du fajten om insyn”.

På programmet finns även föreläsningar om hur du arbetsleder ett gräv och om nya sätt att presentera sina grävprojekt.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRÄV 2016

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies