Logotyper på Annika Sörenstams t-shirt syntes i TV4

20 februari, 2018

GRN-beslut I programmet Tina på besök i TV4 syntes logotyper på två t-shirts. Granskningsnämnden fäller programmet för otillbörligt gynnande av kommersiella intressen.

I avsnittet besökte Tina Nordström golfspelaren Annika Sörenstam, som hade på sig två olika t-shirts med flera logotyper, varav en för Sörenstams eget klädmärke.

Granskningsnämnden för radio och tv anser att det innebar ett gynnande av dessa varumärken som inte var motiverat av något informations- eller underhållningsintresse och fäller programmet. GRN kommer att ansöka om hos förvaltningsrätten om att TV4 ska påföras en särskild avgift om 50 000 kronor för överträdelsen.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Hatad

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies