Gå direkt till textinnehållet

Lars Dahmén svarar på klubbens kritik

Sparpaketet på HD & Sydsvenskan Sydsvenskans VD Lars Dahmén svarar på journalistklubbens kritik rörande den bristfälliga informationen om sparpaketet.

Som Journalisten berättade tidigare på onsdagen ifrågasätter journalistklubben på Sydsvenskan VD Lars Dahméns påstående att han är förbjuden att presentera detaljerna i sparpaketet, fram till dess att Konkurrensverket ger klartecken för samgåendet mellan HD och Sydsvenskan. Besked från Konkurrensverket väntas först i juli.

Journalistklubben har varit i kontakt med Konkurrensverket och fått beskedet att det inte finns några restriktioner vad gäller information som företaget kan ge arbetstagarna under prövningens gång.

– Våra mycket erfarna juridiska ombud har gett oss mycket tydliga instruktioner om att vi inte kan sprida den här informationen, det råder en så kallad ”stand still” under prövningen. Jag kan inte redogöra för Konkurrensverkets regler, utan jag förlitar mig på våra juridiska ombud, säger Lars Dahmén till Journalisten.

– Dessutom är det en sak till som jag tycker inte har kommit fram i detta sammanhang, nämligen att vi vill ha med personalen i arbetet med att ta fram den nya organisationen, såväl chefer som andra medarbetare, säger Lars Dahmén.

Fler avsnitt
Fler videos