Gå direkt till textinnehållet

Hans Bergström svarar Expos chefredaktör

Expo avslöjade i måndags att friskoleentreprenörerna Hans och Barbara Bergström via sin amerikanska stiftelse skänkt pengar till flera högerorienterade medieprojekt i Sverige. Nu svarar Hans Bergström i ett debattinlägg på Journalisten.se.

”Jag tycker man kan utkräva svar på varför de stödjer medier som går på tvärs med vad skollagen säger att skolan ska verka för, i form av mänskliga rättigheter, mot konspirationstänkande och rasism”, sade Expos chefredaktör Anna Fröjd i en intervju med Journalisten.

Nu svarar den forne DN-redaktören Hans Bergström på kritiken i ett debattinlägg:

”Det är befängt att ifrågasätta min anslutning till mänskliga rättigheter. Jag har varit liberal sedan tonåren och var talskrivare till Gunnar Helén och Per Ahlmark, som också blev mina läromästare. Jag har varit ansvarig utgivare för den största liberala regiontidningen, Nerikes Allehanda, liksom för oberoende liberala Dagens Nyheter. Min essä Tio punkter om liberal människosyn används alltjämt som en viktig text för svensk liberalism och är omtryckt i den nyutkomna boken Hans Bergström Texter i urval (Timbro förlag)”, skriver han bland annat.

Läs hela debattinlägget här: Hans Bergström: ”Det är befängt att ifrågasätta min anslutning till mänskliga rättigheter”

Fler avsnitt
Fler videos