Gå direkt till textinnehållet

Krögare utgav sig för vara utsänd av SVT

En krögare i Eskilstuna påstod sig vara utsänd av SVT att bevaka en presskonferens. Vi ser mycket allvarligt på detta, säger Hans Zetterberg, biträdande redaktionschef på SVT Östnytt.

Det var när kommunalrådet Magnus Johansson (MP) kallade till presskonferens om en tavelaffär i Eskilstuna som krögaren dök upp med en ung fotograf och påstod sig representera SVT och Östnytt, skriver Eskilstuna-Kuriren.

Kommunens tjänstemän fattade misstankar om att allt inte stod rätt till och ringde till Östnytt för att undersöka om det stämde att krögaren var utsänd av SVT. När det uppdagades att så inte var fallet uppmanades krögaren och fotografen att lämna lokalen.

– Vi ser mycket allvarligt på det inträffade, säger Hans Zetterberg, biträdande redaktionschef på Östnytt

Annons Annons

Han har varit i kontakt med krögaren och fotografen och fört fram att det är helt oacceptabelt att påstå sig representera Östnytt. Fotografen har ett frilanskontrakt med Östnytt att leverera bilder vid händelsenyheter.

– Jag har pratat med honom nu på morgonen och förklarat att vi överväger att inte lägre jobba med honom i fortsättningen.

Krögaren arbetar med TV-produktioner via ett eget bolag. Han har tidigare anlitats för sportsändningar åt SVT, men är inte anställd av SVT.

Till Eskilstuna-Kuriren säger krögaren att han var på presskonferensen ”av eget intresse” och att han aldrig sagt att han var utsända av SVT.

Fler avsnitt
Fler videos