Gå direkt till textinnehållet

Hall Media bantar stort

Hall Media varslar om uppsägningar som omfattar 65 tjänster i mediebolaget. Sammanslagningar av titlar i print väntar.

Hall Media, med tidningar som Jönköpings-Posten, Smålands-Tidningen, Vetlanda-Posten och Tranås Tidning, ska spara. Bakom besparingen ligger vikande annonsintäkter på grund av konkurrensen från Facebook och Google, samt ökande kostnader för tidningsdistributionen, skriver de i ett pressmeddelande.

– Vi har en av Sveriges snabbast växande andel digitala prenumeranter som snart passerar 20 000. Vi har en stabil grund av prenumeranter men distributionskostnaderna går inte att sänka i samma takt som vi tappar läsare – och det skapar ett negativt resultat trots att vi digitalt går väldigt bra. Vi tappar också annonsintäkter i en takt som är högre än både vi och mediebranschen har förutspått. Det mesta av det vi nu informerar om att vi ska genomföra är planer som redan fanns – men vi behöver genomföra dem snabbare än vi tidigare trodde, säger vd Mats Tidstrand i en intervju med de egna tidningarna.

Alla befintliga nyhetstitlar kommer finnas kvar digitalt, däremot planeras sammanslagningar i print. Hall Media uppger att de fortsatt kommer att ha ”journalister i varje kommun”. Oklart hur många, men Journalisten söker Herman Nicolic och VD Mats Tidstrand för ett svar på den frågan.

Annons Annons

– Vi vill verkligen undvika att Sverige får fler vita fläckar utan journalistisk bevakning. Det kan bli så att vi har färre lokaler i framtiden men vår närvaro ska vara stark och tydlig, säger Herman Nikolic, redaktionell chef och ansvarig utgivare, i intervjun.

Även bolaget Hall Media Logistik AB varslar 95 tjänster inom tidningsdistributionen.

Fler avsnitt
Fler videos