Gå direkt till textinnehållet

GP bantar i Borås – tre får gå

Ett år efter Göteborgs-Postens satsning på att etablera en redaktion i Borås minskas den rejält. Två reportrar blir kvar på redaktionen, som vid lansering uppgavs bestå av sex journalister.

Stampens stora sparpaket slår även mot flaggskeppet Göteborgs-Posten. Totalt ska elva tjänster försvinna från GPs redaktion. Tre av dessa försvinner från redaktionen i Borås, en satsning som inleddes för bara knappt ett år sedan. Det är två journalister och en fotograf som får sluta. 

– Det är alltid tråkigt när yttre faktorer som vi inte har kunnat förutse, i det här fallet tappet på annonsmarknaden, gör att vi måste göra den här typen av åtgärder. Det är också alltid tråkigt när duktiga kollegor måste lämna, säger GPs chefredaktör Christofer Ahlqvist.

Han menar att GP har fått en annan ställning i Borås än tidigare, trots den korta tiden som satsningen pågått. Han säger också att tidningen kommer fortsätta att bevaka Borås trots neddragningen. 

Annons Annons

 – Vi har ju gjort besparingar på flera ställen. Det här var ett ställe där vi såg att vi fortfarande kunde bibehålla bevakningen, även om vi inte är lika många som jobbar kvar. Borås är numer en del av vår ständiga breaking bevakning, säger Christofer Ahlqvist och lägger till:

– Vi har ökat antalet prenumeranter i Borås sedan vi lanserade vår redaktion där. Så på så sätt har det varit lyckat. 

När satsningen lanserades sökte GP sex journalister som skulle jobba på Boråsredaktionen. Men när besparingen kom var det fem personer som jobbade för tidningens räkning i Borås. 

GP har också en satellitredaktion i Stockholm, den påverkas inte av sparpaketet. 

– Många använder GP som sin huvudkälla även för riksnyheter, så för oss är den redaktionen fortfarande strategiskt väldigt viktig. 

GP gör just nu en omorganisation av redaktionen. Christofer Ahlqvist vill inte berätta några detaljer kring den förrän personalen informerats. 

Fler avsnitt
Fler videos