Gå direkt till textinnehållet

Fojo slår tillbaka mot Schibbye

Martin Schibbye kritiserade Fojo för undfallenhet mot Etiopien - då de stod för progammet när informationsministern kom på besök. I en debattartikel menar nu Fojo att det här är deras strategi för att skapa förändring i landet.

I fredags skrev frilansjournalisten och Blank Spot-grundaren Martin Schibbye ett debattinlägg på Journalisten där han kritiserar Fojos roll under ministerbesöket.

”Organisationen Fojo som säger sig jobba för att stärka den fria, oberoende och professionella journalistiken bör kunna förklara för Eskinder Nega, hans fru och son, varför man inte vågar nämna hans namn och varför man är med och rullar ut röda mattan för de som fängslat honom”, skriver Martin Schibbye bland annat.

Nu slår Fojo tillbaka i ett eget debattinlägg

Annons Annons

"Fojo har hjälpt Sida med delar av programmet, för att låta honom se hur fria medier verkar. Det är sant. Det är däremot inte sant att vi inte ”vågar” nämna några fängslade journalister vid namn. Vi har också gjort en studie av det etiopiska medielandskapet och fört fram förslag på hur omvärlden skulle kunna bidra till att göra medierna friare, mer oberoende och mer professionella", skriver Fojos verksamhetschef Kersti Forsberg (bilden) och styrelseordförande Bo Göransson.

Fler avsnitt
Fler videos