Gå direkt till textinnehållet

Skogsjournalister slår tillbaka: ”Integriteten slängs inte överbord så fort det blåser”

Flera journalister vid Land Skogsbruk svarar på kritiken från den före detta skogsreportern Pierre Kjelin. De menar att det stora problemet är avsaknaden av specialreportrar hos övriga medier.

I förra veckan publicerade Journalisten en intervju med den före detta skogsjournalisten Pierre Kjelin som är kritisk till att skogsbruket i Sverige granskas för lite. Kjelin menar också att många som skriver för skogstidningarna har en liknande bakgrund, där man själv är skogsägare eller jägmästare, vilket ofta medför ett och samma synsätt på skogsbruket.

Nu reagerar flera journalister vid Land Skogsbruk, som ägs av LRF Media, och svarar i ett eget debattinlägg på Journalisten.

De menar att mängder av medier drivs och ägs av olika intresseorganisationer och att arbeta utifrån de förutsättningarna inte innebär att den journalistiska integriteten slängs överbord ”så fort det blåser lite grann”.

Annons Annons

De ser ett större problem i det man anser vara ”i det närmaste en total” avsaknaden av specialiserade jord- och skogsbruksreportrar inom svensk allmänmedia.

Pierre Kjelin svarar också på kritiken, och menar bland annat att han inte ifrågasåtter pressetiken hos någon skogsjournalist.

Fler avsnitt
Fler videos