Enighet kring public
service i Norge

25 februari, 2016

Samtliga stora norska partier utom Fremskrittspartiet tycker att NRK ska fortsätta vara ett TV- och radiobolag i allmänhetens tjänst.

I Stortingets kulturkommitté har nu sju av vårt västra grannlands åtta partier enats om en långsiktig inriktning för NRK, Norges motsvarighet till SVT och SR, rapporterar VipåTV.

”Jag er mycket glad for att Stortinget är överens om ramar som utgör en god grund för ett modernt PS-bolag i en global medieverklighet”, säger NRK:s chef Thor Gjermund Eriksen enligt SVT-sajten.

Partierna menar att NRK ska ha fortsatt full frihet att använda de plattformar som behövs för att nå ut till den norska befolkningen. I Norge pågår också en utredning om TV- & radio-avgiftens framtid. Även en Medieutredning är tillsatt för att bland annat titta på hur framtidens mediestöd i Norge ska se ut, skriver VipåTV. 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies