Årets grävseminarium blir nyttigt

14 januari, 2011

Den 25 mars drar Gräv2011 igång i Växjö. Den röda tråden i seminarieprogrammet är nytta.
- Man ska lära sig något som man kan ha konkret användning för när man kommer hem. Det ska vara mycket utbildning, berättar Elisabeth Anderberg, grävgeneral för Gräv2011.

Temat för seminarierna är "Från idé till konsekvens". På programmet finns både traditionella och dagsaktuella ämnen. Etik och moral diskuteras av Janne Josefsson och Robert Aschberg. Nils Hanson håller sin grundkurs i Grävandets ABC och Anna Jaktén berättar om dramaturgi. Palle Smed från den danska tidningen Fagbladet kommer att tala om hur man kan presentera grävjobb på webben på ett bra sätt. 

Ett omdebatterat ämne är hur journalisten ska se på forum som Twitter, Flashback, Facebook och Wikileaks. Är de källor eller är informationen som hittas där journalistiskt arbete? I den diskussionen finns all anledning att försöka dra lärdom av den yngre generationen journalister, tycker grävgeneralen Elisabeth Anderberg.
- Det är mycket som händer nu med exempelvis Wikileaks och Flashback som många inte vet hur de ska hantera. Yngre journalister är bättre på det - därför har vi försökt få hit fler yngre till årets Grävseminarium. I tidningen som kommer i februari har vi gjort intervjuer med några unga grävstjärnskott, säger Elisabeth Anderberg.

Seminarierna pågår mellan den 25 och 27 mars. Anmälan kan göras här.

Kommentarer

Det finns 1 kommentar på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Inlagt av Sven Essen mån, 2011-12-19 22:22
JA Åsa Nicander skriver numera “grävande journalistik” om potatiupptagning för HD.

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies