Gå direkt till textinnehållet

Al-Duhan fick p-böter utanför SR-reporterns hem – i mars 2020

Dagens Nyheter avslöjar att Raad Al-Duhan fick p-böter mitt i natten utanför den tidigare Ekotreporterns hem – samtidigt som hon rapporterade om honom.

Den tidigare Ekotreportern hävdade i samband med Dokus avslöjande att hon blev vän med islamisten Raad Al-Duhan först sommaren 2020, efter att hon rapporterat om hans fall. Men nu avslöjar Dagens Nyheter att Al-Duhan fick felparkeringsböter mitt i natten utanför journalistens hem den 13 mars 2020, och igen den 30 mars. I slutet av april 2020 gjorde reportern ett inslag om mannen.

SRs vd Cilla Benkö uppger för DN att Ekots chef Klas Wolf-Watz vidtagit åtgärder för att försäkra sig om att SR-inslagen inte tillkom under ett jävsförhållanden.

”Vi har vidtagit ett antal åtgärder, vi kommer inte gå in i detalj på vad han har gjort och vilka han har pratat med. Men han har försäkrat sig om att han hade kontroll över den situation som var då, jag har fått information om vilken information han hade och jag tycker att han fattade ett korrekt beslut”, säger Cilla Benkö till DN.

Annons Annons
Fler avsnitt
Fler videos