Aftonbladets PO-nyhet fälls av PON

7 november, 2013

MEN-beslut Även Aftonbladet fälls av Pressens Opinionsnämnd (PON) för att ha publicerat uppgifter om drottning Silvias PO-anmälan.

Aftonbladet berättade i februari att drottningen PO-anmält flera tidningar som publicerat Elisabeth Ohlson Wallins fotomontage där kungen och hans vänner äter pizza från en naken Camilla Henemark. Expressen var först med att berätta nyheten, aftonbladet.se publicerade tio minuter senare. Publiceringen av nyheten om PO-anmälan PO-anmäldes av hovet.

PON fäller nu Aftonbladet för att ha brutit mot god publicistisk sed när man berättade om PO-anmälan, eftersom en tidning som anmälts enligt praxis inte ska ge offentlighet åt PO-anmälan. Skälet till detta är att anmälaren inte ska drabbas av ytterligare publicitetsskada under utredningens gång.

Expressen fälls också för sin publicering, som Journalisten berättat tidigare i dag.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies