Aftonbladet fälls för publicering av dödsfall

9 maj, 2014

MEN-beslut Aftonbladet fälls av Pressens Opinionsnämnd för att ha publicerat ett dödsfall innan familjen var underättad om händelsen.

Aftonbladet publicerade i somras en artikel med rubriken ”Ung kvinna dog på Alanyasemestern”. I artikeln gick att läsa att flickan avlidit på grund av matförgiftning under semestern. Aftonbladet hävdar i sitt svar till PO att UD till reportern uppgett att den unga kvinnans anhöriga var underrättade.

Den omkomna kvinnans pappa anmälde artikeln till Allmänhetens Pressombudsman som menade att familjen inte fått någon information om hennes död innan publicering.

PO fäller nu Aftonbladet för brott mot god publicistisk sed eftersom pressetiken säger att de närmast anhöriga ska vara underrättade innan publicering sker.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies