Maria Björkman

FOTO: VLT 1 december, 2021 | blir ny kulturredaktör på Vestmanlands Läns Tidning (VLT).

Hon har närmast varit reporter, redaktör och krönikör på VLT.

Omar Magnergård

1 december, 2021 | journalist och författare, har avlidit 86 år gammal.

Han arbetade på Skaraborgs Läns Tidning, Nacka-Saltsjöbadens Tidning, Morgonbladet och Utrikesdepartementet innan han 1959 började på Svenska Dagbladet där han bland annat bevakade USA och Mellanöstern. Innan han gick i pension i slutet av 2000 utsågs han till senior editor på tidningen. Tillsammans med Elisabeth Tarras-Wahlberg skrev han boken Mitt liv med prins Bertil.

Johannes Rosendahl

FOTO: Henrik Hansson/SR 1 december, 2021 | har utsetts till ny nyhetschef på Sveriges Radio Ekot.

Han har en lång bakgrund inom SR, framför allt från P4 Dalarna, där han sedan millennieskiftet jobbar som reporter, nyhetsproducent, nyhetschef och han har även varit ställföreträdande ansvarig utgivare. Han har vunnit två guldspadar, som reporter och arbetsledare, och varit engagerad i satsningar som Sveriges Radio granskar och reporternätverket. Han efterträder Anders Naeselius som tillträtt tjänsten som digitalchef på Ekot tidigare i år.

Magda Gad

FOTO: Tor Johnsson 1 december, 2021 | krigskorrespondent för Expressen i Afghanistan, tilldelas årets Pennskaftpris.

Hon får priset med motiveringen: ”Med sin personliga röst öppnar Magda Gad okända världar för sina läsare och ger en nyanserad bild av verkligheten. Inte sällan med just kvinnors berättelser i fokus. När andra har lämnat söker hon en historia bortom det förväntade, som vittnar om en journalistisk drivkraft och en tro på demokrati och det fria ordet. Något vi alla bör bli påminda om – igen och igen och igen.”
Pennskaftspriset delas ut av Föreningen Pennskaftet, en förening för kvinnor som är journalister, bildad i Västsverige. Prissumman är 11 000 kronor.

Anna Hansson

FOTO: Privat/UR 30 november, 2021 | blir ny chef för digitala desken på UR.

Hon kommer närmast från rollen som Chief Operating Officer (COO) på Kit. På UR ska hon ansvara för att utveckla URs digitala kommunikation.

Emma-Sofia Olsson

FOTO: Staffan Löwstedt 24 november, 2021 | har anställts som fotograf på Svenska Dagbladet.

De senaste åren har hon jobbat som frilansfotograf för tidningen. Tidigare har hon bland annat vikarierat på Norrköpings Tidningar, Upsala Nya Tidning och Svenska Dagbladet.

Daniel Kristoffersson

FOTO: Jimmy Wikström/AB 22 november, 2021 | går till Aftonbladets Sportbladet.

Han kommer närmast från Expressens sportredaktion.

Elinor Ahlborn

22 november, 2021 | går till produktionsbolaget Monopol Media.

Där kommer hon att utgöra en del av redaktionen bakom ekonomipodden Kapitalet. De senaste tre åren har hon varit producent för Sveriges Radio Morgonpasset i P3, Eftermiddagen i P3 och P3 Nyheter. Dessförinnan var hon redaktör och reporter på SVT Kultur.

Dodo Parikas

22 november, 2021 | Skånes Taltidning, har vunnit Guldkassetten för årets bästa taltidningsreportage.

I reportaget följer han Torbjörn Svensson, som inte låter dövblindhet hindra honom från att spela golf. "Vi hör hans klockrena träff på bollen. Ett reportage med närvaro, humor och livsglädje", skriver juryn i sin motivering. Guldkassetten delas ut av Taltidningsproducenternas förening. Priset består av en inramad gyllene kassett och instiftades 1999 när ljudkassetten var den normala distributionsformen för taltidningar.

Anne Aobadia

19 november, 2021 | är ny projektledare för native hos Gota Media.

Hon kommer närmast från Region Skåne där hon varit pressekreterare. Under många år verkade hon som frilansredaktör och skribent och har även gett ut matmagasin och kokböcker. Fram till 2011 arbetade hon på Sydsvenskan som redigerare, reporter och avdelningschef.

Sidor

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies