Gå direkt till textinnehållet

Mitt i bantar redaktionen

Mitt i-koncernen organiserar om och ska spara. Det innebär att två och en halv tjänster försvinner på redaktionen.

Igår lanserades Mitt i-tidningarnas nya lokala sajter som kommer finnas i 31 olika varianter, en för varje lokal titel. I den nya organisationen ska alla journalister jobba lika mycket digitalt som mot print vilket är en nyhet för Mitt i-tidningarna.

Men det här betyder också ett dråpslag för redaktionen i form av att två och en halv tjänst försvinner.

– Vi är ett stort omställningsskede just nu och gör nedragningar totalt på två och en halv tjänst, avslöjar Erik Norberg, VD, för Journalisten.

Annons Annons

Ordförande i Journalistklubben är Eva Cloarec. Hon är kritisk till bantningen av redaktionen.

– Vi har suttit i förhandlingar länge om det här och motsätter oss naturligtvis de här uppsägningarna, vi anser att alla de här personerna behövs på redaktionen. Vi tror, för tidningens framtid och utveckling, att vi behöver de kompetenserna, säger hon.

De berörda personerna har accepterat ett avgångsvederlag som följer Journalistförbundets avtalsriktlinjer men Erik Norberg vill inte avslöja hur mycket koncernen ska spara.

– Jag kommenterar inga siffror, men att vi nu gör om handlar om att vi ska ha en större beredskap inför framtiden och nu ska jobba lika starkt med print och i våra digitala kanaler, säger VDn. 

Fler avsnitt
Fler videos