Gå direkt till textinnehållet

Polisen kan ha avstyrt terrorattack mot iransk tv-kanal i London – nu läggs redaktionen ned

Iran International TV har stängt sin London-redaktion efter att brittisk polis gripit en österrikisk medborgare som samlat in information som troligtvis skulle användas för att förbereda terror.

Trots att redaktionen haft polisbeskydd kommer Iran International TV att lägga ned redaktionen i London och flytta den till Washington, USA.

Beslutet kommer efter samrådan med polismyndigheten, som nyligen gripit en österrikisk medborgare som samlat in information som troligtvis skulle användas för att förbereda någon form av terrorism.

Reportrar utan gränser kritiserar iranska myndigheter för upprepade påtryckningar och hot mot tv-stationen, skriver de på sajten.

De senaste hoten är en kraftig eskalering av Irans försök att pressa medier och journalister som verkar i andra länder, uppger RSF. Även journalister som jobbar för tv-kanalen i Turkiet har hotats.

”Dag och natt arbetar vi för att de ge de 85 miljoner människorna i Iran oberoende och ocensurerade nyheter. Vi vägrar att låta oss tystas av sådana här fega hot och kommer att fortsätta våra sändningar”, säger Mahmood Enayat, vd för kanalen, till RSF.

Brittiska myndigheter har också gått ut och fördömt hoten mot Iran International TV.

Fler avsnitt
Fler videos