Gå direkt till textinnehållet

Kulturministern: Presstödssystemet är som ett dåligt skämt

”Presstödssystemet är som ett dåligt skämt, utvecklat för en annan tid.” Det säger kulturministern Alice Bah Kuhnke i en intervju i Expressen.

I en längre intervju i Expressen svarar Alice Bah Kuhnke på frågor om medier och den omställning mot det digitala som nu sker i branschen.

”Jag menar att mediekrisen är en demokratikris. Det är viktigt att vi alla förstår, hela svenska folket, att det kommer att påverka oss alla om vi inte blir informerade eller om en kritisk granskning av makten uteblir”, säger kulturminister Alice Bah Kuhnke till Expressen.

Hon säger att politiker måste arbeta fram en ny modell hur stödet till tidningar ska se ut.

Annons Annons

”Presstödssystemet är som ett dåligt skämt, utvecklat för en annan tid. 70-talspolitik ligger bakom det.”

Hon säger vidare att hon ska jobba för att reklamskatten och digitalmomsen tas bort, inte i nästa budget men förhoppningsvis under mandatperioden.

Alice Bah Kuhnke säger vidare att det inte finns någon anledning att ändra på systemet med TV-avgift.

”För mig har det alltid varit självklart att man inte ska pilla i onödan i fungerande system. I dag har RIKAB som tar in TV-licensen all time high när det gäller människors betalningsvilja. Public service har aldrig haft så höga förtroendesiffror för det som de sänder ut, vilket vi ska vara väldigt stolta och glada för – alla vi skattebetalare.”

 

 

Fler avsnitt
Fler videos