Gå direkt till textinnehållet

Besked om Aller-avtalen kommer tidigast måndag

På måndag ska diskussionerna kring Allers frilansavtal bli klara. Det hoppas i alla fall företaget. ”Det enda man behöver veta är att vi från och med den 1 mars köper in från dem med avtal,” skriver Stina Abenius, publicistisk direktör hos Aller, i ett mejl till Journalisten. 

Som Journalisten tidigare berättat har det funnits förhoppningar på att samtalen om Allers frilansavtal skulle var avslutade redan den här veckan. Men berörda får alltså minst vänta till på måndag för besked.

Stina Abenius är publicistisk direktör hos Aller Media och den som har mandat att uttala sig i frågor kring frilansavtalet. Hon är bortrest och svarar därför bara på frågor via mejl.

Har det funnits några missförstånd kring planeringen om mötena angående diskussionerna om frialnsavtalen?

Annons Annons

”Vi har haft öppna och bra diskussioner med organisationerna (däribland Journalistförbundet) och ser mycket positivt på dem. Det var vi som bjöd in till dessa diskussioner redan i november förra året. På måndag den 7 mars har vi en avslutande diskussion med dem. Mötet på måndag bestämdes i veckan och vi har varken skjutit upp några diskussioner eller heller haft några missförstånd kring planeringen,” svarar Stina Abenius i ett mejl till Journalisten.

Ni har en intern deadline för frilansar att skriva på avtalen som ska ha flyttats från den 1 till den 11 mars. Gäller deadlinen att skriva på det avtal som upprört många frilansar, det vill säga det gamla avtalet, och varför har deadlinen flyttats?

”Vi har lagt upp hanteringen av avtalen i en programvara för elektronisk signering. Beroende på när vi sände ut avtalet har deadlinen blivit olika. Vi började sända ut avtal den 9 december och höll på fram till den 18 december. Det enda man behöver veta är att vi från och med den 1 mars köper in från dem med avtal. Självklart kan man skriva på senare också och då börja sälja till oss. Det kommer ju dessutom nya frilansare hela tiden,” svarar Stina Abenius.

Fler avsnitt
Fler videos