Gå direkt till textinnehållet

Aller-avtal kan bli klart nästa vecka

Frilansarnas organisationer hoppas ha ett avtal klart med Aller Media redan nästa vecka. "Vi fortsätter att försöka förbättra villkoren i det här avtalsförslaget från Aller, det är fortfarande vår utgångspunkt" säger Journalistförbundets förhandlingschef Johan Lif.

I fredags mejlade Aller Media en rad frilansare och berättade att man nu är överens med frilansarnas organisationer om ett nytt avtal. Så är inte fallet, enligt Journalistförbundet.

– Det som hände i fredags är anmärkningsvärt, att man går ut med det med ett innehåll som inte är sant. Vi var överens med Aller att vi skulle komma med synpunkter kring en rad saker i deras förslag och det har vi inte gjort än. Det kommer vi göra denna vecka, säger Johan Lif, journalistförbundets chefsförhandlare.  

Var det taktik av Aller?

Annons Annons

– Det får du fråga dem om, säger Lif.

– Vi fortsätter att försöka förbättra villkoren i det här avtalsförslaget från Aller, det är fortfarande vår utgångspunkt, fortsätter Lif.

Hur långt bort är ett avtal tror du?

– Det vet jag inte. Aller har sagt internt att man vill ha allt klart till den första mars, men ur förhandlingssynpunkt måste vi fortsätta tills vi är färdiga.

Olle Wilöf, upphovsrättsjurist på journalistförbundet, säger att parterna närmat sig varandra i vissa frågor, men är en bit bort med andra.  

Lena Nyqvist, som sköter ärendet åt Aller media, är på semester. Journalisten söker henne och förlagschefen Nils Hederström för en kommentar. 

Fler avsnitt
Fler videos