Gå direkt till textinnehållet

Twitter vill kontrollera tweets i vissa länder

Inlägg på det sociala nätverket Twitter kommer i framtiden att kunna blockeras i vissa delar av världen. Anledningen är att företagsidén inte fungerar i de länder där man har en annan syn på yttrandefrihet. Detta är en kovändning mot den hållning man haft tidigare.

Många av de kraftiga regimkritiska protester som blossade upp i Mellanöstern i fjol skapadesl tack vare de olika sociala nätverken. Men det kan bli svårt att upprepa detta i framtiden. Enligt nyhetsbyrån Reuters kommer Twitter i framtiden att, i vissa länder, blockera inlägg som går emot ländernas lagstiftning. Man anser att denna åtgärd är nödvändig för att kunna etablera sig i länder som har en annan syn på yttrandefrihet.

”Vissa länders syn är så annorlunda att vi inte skulle kunna existera där”, säger man på sin officiella blogg.

Att man nu väljer att blockera material som läggs upp står i direkt kontrast till den policy man tidigare haft inom företaget. Mitt under den arabiska våren var melodin ”låt twittrandet flöda” och att ”inget material ska blockeras på grund av innehåll”.

Annons Annons

Denna kovändning kommer i en period då andra sociala nätverk som Google och Facebook varit i svåra förhandlingar om yttrandefrihetsfrågor med olika länder.

Fler avsnitt
Fler videos