Två deskar föreslås för hela Mittmedia

9 mars, 2018

Två stordeskar ska sköta samtliga sajter i hela Mittmedia i sommar. Det föreslår projektgruppen för koncernens pågående deskutredning.
 

Sedan årsskiftet utreder Mittmedia hur koncernens deskorganisation ska se ut i framtiden. Utredningen är inte färdig, men den föreslår redan nu att deskarna i Mittmedia slås ihop i sommar genom att bilda två ”virtuella superdeskar” med deskredaktörer.

Samtliga tidningssajter föreslås skötas av de två superdeskarna. Alla deskredaktörer föreslås sitta kvar på nuvarande orter men samarbeta i de två virtuella deskarna. Detta ska kunna halvera antalet deskredaktörer under sommaren och minska behovet av vikarier. Det skriver Mittmedias internreporter Oskar Nord i en bloggpost.

Koncernledningen vill nu genomföra ett tvåveckorstest av arbetssättet, under vecka 15 och 16, för att visa dess styrkor och svagheter.

Både Promediaklubben och Mittmediaklubben har begärt förhandling inför såväl testperioden som ett eventuellt beslut om att införa arbetssättet under sommaren. Mittmediaklubben började förhandla i dag, och Promediaklubben sätter sig ned vid förhandlingsbordet på onsdag.

– Vi tycker att det finns många frågetecken, som vi vill ställa till ledningen. Det handlar om arbetsbelastning, arbetsmiljö och prioriteringar, säger Margaretha Levin Blekastad, vice ordförande i Promediaklubben inför förhandlingarna.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies