Gå direkt till textinnehållet

Tiotal redaktionella tjänster föreslås försvinna när TT behöver spara 24 miljoner 

Nyhetsbyrån TT har förlorat intäkter på 27 miljoner kronor, och behöver sänka sina kostnader med 24 miljoner i nästa års budget. Det kommer innebära att 21 tjänster, varav runt hälften är redaktionella, försvinner.

Sedan tidigare är det känt att nyhetsbyrån TT behöver spara mellan 15 och 25 miljoner kronor, och på ett informationsmöte idag fick personalen veta att det blir i det övre intervallet som sparbehovet landar. 

– Vi har tappat intäkter på runt 27 miljoner kronor, och vi behöver spara 24 miljoner kronor. Det gör vi genom att minska organisationen med 21 tjänster och sänka våra övriga kostnader med fyra miljoner kronor, säger TTs vd Per-Anders Broberg till Journalisten.

Det har ännu inte lagts något konkret förslag, utan det ska göras under kommande vecka. 

Annons Annons

– Det vi har gjort i dag är att informera om storleken på besparingarna för personalen. Nästa steg blir att presentera förslag på en ny organisation i detalj, och det ska ske i slutet på den här veckan eller i början av nästan.

Därefter blir det förhandlingar och det är först när vi är klara med det som vi vet det slutgiltiga resultatet, säger Per-Anders Broberg.

Det är den tuffa ekonomiska verkligheten som slår mot TT, säger Per-Anders Broberg.

– Vi har konstaterat att de kostnadsökningar som inte bara drabbar oss utan alla våra kunder. Det, tillsammans med den osäkerhet som finns kring mediestödet, har gjort att många sett behovet av att avveckla vissa produkter man köper av TT. Det har också varit en prispress på det vi erbjuder. Därför måste vi sänka våra kostnader, säger Per Anders Broberg.

Fler avsnitt
Fler videos