Två års fängelse för rapport om covid-död

25 maj, 2020

Coronakrisen Pressfrihetsorganisationen Committée to Protect Journalists uppmanar myndigheterna i Myanmar att omedelbart släppa redaktören Zaw Ye Htet fri.

Zaw Ye Htet som driver den privata nyhetssajten Dae Pyaw i Myanmar greps den 13 maj efter att ha rapporterat om medieuppgifter om ett dödsfall i covid-19 i delstaten Karen. En uppgift som senare visade sig inte stämma.

Förra veckan dömdes han av en delstatsdomstol till två års fängelse för att ha spridit information som kan skrämma publiken. CPJ protesterar mot domen och begär att Zaw Ye Htet släpps fri.

Samtidigt rapporterar CPJ om att det i Myanmar arbetas fram ny lagstiftning som ska tillåta myndigheter att lagföra journalister som genom att rapportera om covid-19 skapar ”panik hos allmänheten”.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Coronakrisen

Journalisten-podden

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies