Gå direkt till textinnehållet

TV4 i bråk med Granskningsnämnden

Granskningsnämnden fäller TV4 för att inte ha offentliggjort nämndens beslut att fälla TV4 för publiceringar om en tidigare TV4-profil på ett korrekt sätt.

I september fällde Granskningsnämnden för radio och tv (GRN) TV4 Nyheterna för fyra olika inslag som handlade om anklagelser som riktats mot en av kanalens programledare under Metoo-hösten 2017.

Nu fälls TV4 igen – för att inte ha offentliggjort nämndens beslut på ett korrekt sätt. I det offentliggörande som TV4 sände saknades enligt GRN uppgift om när inslagen sändes, och det innehöll enligt nämndens mening en ”alltför förenklad redogörelse av nämndens beslut”.

TV4 har i sitt svar till nämnden uppgett att man offentliggjort beslutet i enlighet med gällande villkor och anser att beslutet gjordes publikt på ett tydligt och enkelt sätt.

Annons Annons

Nämnden fäller också TV4 AB för att inte på ett korrekt sätt ha offentliggjort nämndens beslut att fälla ett inslag i programmet Född i fel kropp i Sjuan. I det fallet instämmer dock TV4 i nämndens bedömning, och uppger att det var ett misstag.

Fler avsnitt
Fler videos