Gå direkt till textinnehållet
Pelle Tamleht lämnar Nöjesguiden bakom sig.
Foto: Tor Johnsson

Efter konkursen: Nöjesguidens chefredaktör lämnar

Chefredaktören Pelle Tamleht följer inte med när Nöjesguidens verksamhet flyttas från det konkursade bolaget till moderbolaget. Han går istället till en roll utanför publicistiken, uppger han för Journalisten.

Det har varit en turbulent tid för klassiska Nöjesguiden. Efter coronapandemin hade bolaget som ger ut tidningen dragit på sig stora skatteskulder, och i februari i år kastade de in handduken och gick i konkurs. Planen är dock att fortsätta ge ut tidningen, men i koncernens moderbolag.

Det kommer dock att ske utan Pelle Tamleht, som varit chefredaktör för tidningen sedan 2018 och en del av redaktionen sedan 2008.

– Jag fick ett erbjudande om anställning i moderbolaget men jag tackade nej till det. Det finns inget ont blod i det här, säger han.

Annons Annons

Han uppger att han redan var mitt i en rekyteringsprocess för en roll som marknadschef på stiftelsen Norrsken när beskedet om att Nöjesguiden försatts i konkurs kom.

Pelle Tamleht.

– Jag har varit över tio år på Nöjesguiden och jag tyckte det var tid för mig att se mig omkring efter något annat. Då dök den här rollen upp, och jag tycker det är ett superintressant upplägg, säger han.

Hade du lämnat även om det inte hade varit turbulenta tider?

– Det är svårt att svara på. Att bolaget som jag jobbade på gick i konkurs kom som en överraskning även för mig. Det var inte något som fanns med i premisserna när jag började processen för tjänsten hos Norrsken. Men det har varit knackigt sedan covid, och det är klart att det tär på krafterna att arbeta under de förutsättningarna. Men samtidigt är jag glad att vi, i alla fall nätt och jämt, tagit oss igenom en pandemi och många andra utmaningar, säger Pelle Tamleht.

Pelle Tamleht har bakgrund som civilingenjör och har studerat på Kungliga tekniska högskolan, KTH, vilket förklarar bytet av bransch.

– Jag känner till flera av bolagen som sitter hos Norrsken, och vissa av dem som jobbar där är gamla klasskompisar från KTH. Det är en värld jag har koll på, men det finns väldigt mycket att lära också, säger han.

Innan han började på Nöjesguiden jobbade han på kommunikationsbyrå. Han började som krogskribent på Nöjesguiden 2008 och blev webbchef 2012.

Hur känns det att lämna publicistiken?

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är blandade känslor. En säljare sade till mig när jag började på Nöjesguiden: ”Det här är inte en arbetsplats – det är en livsstil.” Det ligger verkligen något i det. Jag är jättepeppad på att börja på Norrsken men jag älskar att jobba med publicistik, säger han.

Sedan konkursen blev ett faktum har Pelle Tamleht varit kvar på redaktionen.

– Jag har hjälpt till att mjuklanda. Jag vill inget hellre än att det ska gå bra för Nöjesguiden.

Nu är han dock ledig tills han börjar det nya jobbet den 2 maj.

– Nu ska jag ta lite välbehövlig vila och umgås med min familj, säger han.

Kommentarer

Lämna ett svar

Vi hanterar läsarkommentarer som insändare. Regler för kommentarer.

Fler avsnitt
Fler videos