SR, SVT och TV4 fälls för Timellpubliceringar

3 september, 2018

GRN-beslut Att Martin Timell hösten 2017 hade gått ut och kommenterat anklagelserna mot honom gör inte att SR, SVT och TV4 kan undgå kritik för sina publiceringar, avgör Granskningsnämnden för radio och TV.

De tre programbolagen fälls i dag för nyhetsinslag om anklagelserna mot dåvarande TV4-profilen Martin Timell.

Granskningsnämnden anser att sändningarna var ett intrång i Timells personliga integritet. Det faktum att han är en välkänd programledare betyder inte att namnpubliceringen var motiverad, slår nämnden fast.

SR, SVT och TV4 har påpekat att han själv redan hade gått ut i en av kvällstidningarna och kommenterat anklagelserna om bland annat sexuella trakasserier. Men nämnden slår fast att varje programbolag måste hållas ansvarigt för sitt eget beslut att röja en persons identitet.

Tidigare har Pressens opinionsnämnd fällt fem tidningar för att ha brutit mot god publistisk sed i rapporteringen om anklagelserna mot Timell, vilket Journalisten rapporterat om.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
GRN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies