SR, SVT och TV4 fälls för Timellpubliceringar

3 september, 2018

GRN-beslut Att Martin Timell hösten 2017 hade gått ut och kommenterat anklagelserna mot honom gör inte att SR, SVT och TV4 kan undgå kritik för sina publiceringar, avgör Granskningsnämnden för radio och TV.

De tre programbolagen fälls i dag för nyhetsinslag om anklagelserna mot dåvarande TV4-profilen Martin Timell.

Granskningsnämnden anser att sändningarna var ett intrång i Timells personliga integritet. Det faktum att han är en välkänd programledare betyder inte att namnpubliceringen var motiverad, slår nämnden fast.

SR, SVT och TV4 har påpekat att han själv redan hade gått ut i en av kvällstidningarna och kommenterat anklagelserna om bland annat sexuella trakasserier. Men nämnden slår fast att varje programbolag måste hållas ansvarigt för sitt eget beslut att röja en persons identitet.

Tidigare har Pressens opinionsnämnd fällt fem tidningar för att ha brutit mot god publistisk sed i rapporteringen om anklagelserna mot Timell, vilket Journalisten rapporterat om.

GRN-beslut

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies