FOTO: Tor Johnsson

TU: ”Alla parter hoppas på en snabb process”

1 april, 2021

Tidningsutgivarna är positiva till förslaget om nytt mediestöd på 130 miljoner kronor.

I onsdags berättade Journalisten om MPRTs förslag på ett nytt mediestöd för de tidningar som drabbas av Postnords varannandagsutdelning. 

TUs vd Thomas Mattsson är ”försiktigt positiv”, efter att ha tagit del av förslagen och samtalat med myndighetens generaldirektör Charlotte-Ingvar Nilsson och samordnaren Kajsa Rohdin på ett TU Live-seminarie.  

– Flera medlemsföretag inom Tidningsutgivarna ställde frågor till MPRT och det känns, spontant, som om att myndigheten lyssnat in och förstått problematiken med Postnords ensidiga införande av varannandagsutdelning, säger Thomas Mattsson.

– Tidningsutgivarna välkomnar att det särskilda distributionsstödet ska gälla retroaktivt från februari 2021 när Postnords service försämrades. Nu ska vi granska förslagen noga och formulera ett remissyttrande till kulturdepartementet, alla parter hoppas ju på en snabb process eftersom tidningarna i nuläget förlorar prenumeranter, fortsätter han.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies