Tidning måltavla för vapeninnehavare

7 januari, 2013

Den amerikanska dagstidningen The Journal News publicerade för två veckor sedan vapenlicensinnehavares namn och adress och en karta som pekar ut var de bor. Reaktionerna blev så hotfulla att tidningen fick anlita beväpnade vakter för att skydda sig.

The Journal News, som ges ut i en av New Yorks norra förorter, publicerade en artikel under rubriken ”Vapenägare i din närhet – Vad du inte vet om vapen i ditt grannskap”. Artikeln fick drygt en miljon klick på tidningens hemsida.

Vapenägare befarade att de skulle kunna utsättas för trakasserier och inbrott och reagerade med raseri. Tidningen fick ta emot hotfulla telefonsamtal och mejl och personliga uppgifter om tidningens journalister, deras bostadsadresser och om var deras barn går i skolan offentliggjordes på nätet.

Till slut ansåg sig tidningens ägare nödsakad att begära skydd av beväpnade vakter, skriver New York Times.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies